233. Kallis loll loom


Selleks, et vallutada õhupiraatide laev, läks Inglisilmal tarvis rohkemat kui relvajõudu. Ta pidi meeskonna vaimselt ette valmistama.  See, mida Inglisilm teha soovis, pidi toimuma unes. Unenäos võis Inglisilm minna kõikjale ja teha ükskõik mida.
Inglisilm ei suutnud uinuda. Adrenaliinitase oli liiga kõrge. Ta võttis sisse tableti, mis pidi aitama magama jääda, ning heitis voodile pikali. Samal ajal jälgisid teda kümned tähelepanelikud silmapaarid. Rotipoiss valvas Inglisilma loomsel kujul. Kohe, kui kallim unne oli vajunud, muutus Rotipoiss inimeseks. Ta tõmbas ihukatteks selga Inglisilma töötunked ning haaras kätte laetud automaadi. Rotipoiss ei teadnud, mida või keda Inglisilm seekord unenäost endaga kaasa tuua võis. Unenäod polnud pooltki nii selged kui ärkvel olles mõeldud mõtted. Rotipoiss nägi ainult ähmaseid varje, just nagu halva kvaliteediga videot vaadates. 

Umbes pool tundi hiljem hakkas Inglisilm vähkrema ja läbi une midagi arusaamatut pomisema. Tundus, et tema plaan ei kulgenud ootuspäraselt. Rotipoiss haaras ühe käega Inglisilma õlast, laskmata teise käega relvast lahti. 
"Ärka üles!" hüüdis ta. Inglisilm tegi valjemat häält, kuid unerohu mõju oli liiga tugev. Silmad avanesid, paljastades tühjad silmavalged. Ta nägi välja nagu kurjast vaimust vaevatu. 
"INGLISILM! ÄRKA!" röögatas Rotipoiss meeleheites. Hääl katkes ning asendus mulksuva surmakähinaga. Rotipoisi selja taha ilmunud õhupiraadi vahe nuga oli tema kaela kuni seljalülideni läbi lõiganud. Veel enne, kui relv Rotipoisi lõtvunud sõrmede vahelt maha kukkuda jõudis, haaras üles ärganud Inglisilm selle enda kätte ja täristas ühe hooga terve salve tühjaks. Habetunud röövel, kes oli just Rotipoisi teise ilma saatnud, langes raske mürtsatusega põrandale. Tema auguliseks tulistatud riided hakkasid tasapisi tumepunaseks värvuma. Inglisilm oleks meelsasti maha kõmmutanud ka ülejäänud meeskonnaliikmed, kuid jubedas unenäos läbielatu tegi üheseltmõistetavalt selgeks, et üksinda röövlilaeva tagasipöördumine olnuks selge enesetapp. Need tõpranahad oskasid rünnakuks valmis olla ka magades. Mis veel hullem, nii mõnelgi neist tundusid olevat samad võimed, mis Inglisilmal ja tema luupainaja - kaksikutel. 
"Miks sul oli vaja kaasa tulla?" sosistas Inglisilm Rotipoisi surnukeha kohale vajudes. "Sa loll loom, miks sul oli vaja tulla... Kallis..."

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

1.Imeline Max

258.Kristallkuul, kadunud kingad ja tsirkuselaev

262. Kodutu rott ja tapjarobotid